Känslorna har de senaste veckorna och dagarna svallat åt alla håll. Det började med dåliga besked angående Sonias plastmormors sjukdom vilket gjorde oss alla mycket nedstämda och det förändrade också semesterplanerna till att vara mest runt hemmet. Vi bestämde oss dock för att ta båten på trailern och åka på en minisemester till Helsingborg.

Båten tas hyfsat lätt upp på trailern och det ger en stor frihet att åka var man vill.

Väl framme i Helsingborg så sjösatte vi båten och la till i norra hamnen som ligger mitt i stan. Lite shopping på fredag förmiddag och sen kom Helene, David och Leonie ned för att åka lite på eftermiddagen.

David, Helene och Leonie med norra hamnen i bakgrunden

Vi styrde kosan rakt västerut och hamnade i Danmark!

Vi åkte till Helsingör, la till i gästhamnen och gick ned på stan. Vi gick, som alla andra svenskar, till Axelstorg och blev bjudna på en sen lunch/tidig middag. Mycket gott. Tack!

David och Sonia. Sonias första utlandsresa, dessutom med familjens egna båt!

Dock var kaptenen lite oroad då det började blåsa upp ganska ordentligt. Efter vi ätit åkte vi långsamt tillbaka och det gick hur bra som helst.

David och Marianne. Det är varmare än det ser ut…

När vi var tillbaka hämtade vi upp Lindas mamma, Marianne, som också fick sig en åktur. Vi åkte norrut längs kusten och tittade på villor.

Tanken var att Linda och Sonia skulle sova hos Marianne och jag i båten. Det slutade med att jag blev utan lakan, kudde och täcke. Dessutom fick jag ligga med benen ut genom luckan till ruffen för att det var fullt där inne…

Sonia och Linda läser tidning!

Det var hur mysigt som helst, trots det trånga boendet. Tanken när vi köpte denna båt var inte att vi skulle bo i den utan mer ha den för dagsturer och övernattning i enstaka fall. Det visade sig att det fungerade alldelens utmärkt att bo över i, trots regn och rusk stora delar av helgen. Vi hade det supermysigt och åt middag sent på kvällarna med tända ljus samtidigt som regnet smattrade mot kappellet. Helt klart en välbehövlig paus från vardagen.

Marianne med sina två barnbarn, Sonia och Leonie.

På måndag åkte vi hem igen och på natten mellan tisdag och onsdag kom det overkliga beskedet. Sonias plastmormor och Lindas plastmamma Åsa hade somnat in. Under onsdagen åkte vi till Roland i stugan och umgicks med alla nära och kära till han och Åsa. Vi sörjer Åsa djupt själva och deltar i sorgen med Åsas barn och Roland. Sent på torsdagkväll var vi åter i Karlskrona.

Väl hemma igen var vi tvungna att rycka upp oss. Vi hade i samråd bestämt att ha namngivningsceremonin ändå, och den var redan imorgon. Vi jobbade på som bara den och sen till eftermiddagen kom farmor Margareta och hjälpte till. Vi städade och fixade hela dagen men vi hann med lite nybakta bullar som Ann-Catrin och Johan kom med. Dessutom kom Ann-Catrin med lax som hennes pappa rökt själv. Mycket uppskattat då förberedelsetiden förkortats med två dagar.

På lördagen var det fixa det sista som gällde och vi var länge tveksamma om vi skulle vara ute eller inne. Vi bestämde oss till slut för att vara inne och det var i efterhand ett bra beslut. Vädret var inte superbra och det blåste en hel del.

Lindas sida av släkten på väg till oss!

Pappa och Mamma!

Faddrarna Jenny och Helene höll i ceremonin tillsammans med oss.

Allt gick enligt planerna och vi hade en supertrevlig eftermiddag. Sonia fick otroligt fina presenter, Tusen tack allihopa! Dock undrar vi vart den fina vita Nokiatelefonen tog vägen… smiley

Farmor och mormor.

Ann-Catrin och farbror Johan.

Martin och Sonia.

Linda hade bakat som aldrig förr inför denna dag. Mycket gott var det!

Faster/fadder Jenny och Sonia.

Kusin Wilma och Sonia.

David och morbror Jonas.

Morfar Roland.

Angela och moster/fadder Helene.

Presentöppning. Tusen tack för alla fina presenter.

Linda vid presentbordet.

Efter presentöppningen gick hela gänget, förutom Martin, Linda, Sonia och Margareta, till O´learys och drack öl. Kul att ni var tillsammans trots att vi inte var med. Det var ju första gången ni träffades…

Vi fick då chansen att städa i ordning och fixa inför middagen. Sonia hade varit full av liv de senaste två timmarna och behövde nu sova inför festen på kvällen. Hon trots långa försök av mamma och pappa ville hon inte sova. Hon somnade precis innan alla kom för middagen… Givetvis vaknade hon också kort därefter!

Sonia vägrar sova…

Linda dukar.

Morfar, morbror och David.

Vi bjöd på Champagne med lite tilltugg som fördrink. Tomat, mozzarella och prosciutto till förrätt, rökt lax med potatis till varmrätt och citronfromage till efterrätt. Sen blev det kaffe och konjak också…

Sonia satt för första gången i tripptrapp-stolen.

Något hon tyckte var kul!

Kusin Wilma, Sonia och Kusin Leonie.

Farbror Johan och faster Jenny.

Faster, Örjan och moster Helene.

Morbror Jonas.

Kusin Leonie på sitt busigaste humör.

Kvällen kunde inte ha blivit bättre och vi hade superkul. Hoppas våra gäster också hade det…

Idag söndag blir en lugn dag och det skulle inte förvåna mig om det blir hämtmat till middag. Nu blir det iallafall soffan.

Vi hörs!